Gebitsverzorging gezelschapsdieren

Gebitsverzorging bij een hondEen gezond gebit van uw huisdier is van belang voor de algehele gezondheid van het dier. Een slechte adem is vaak een eerste teken dat er iets aan de hand is met het gebit. Indien uw dier knoeit met het voedsel kan het ook een teken zijn dat het last heeft van zijn gebit.

Tandsteen voorkomen

Net als bij mensen kan er tandsteen ontstaan, indien hier niets aan gedaan wordt, kan het tandvlees ontstoken raken. Als gevolg van bacteriën die hierdoor in de bloedbaan komen, kunnen zelfs inwendige organen aangetast worden.

Gebitsproblemen voorkomen is dus belangrijk. U kunt dit zelf doen door het dier al op jonge leeftijd te laten wennen aan tandenpoetsen. Ook zijn er speciale voeders die het ontstaan van tandsteen voorkomen.

Mochten er toch problemen zijn ontstaan, dan kunt u bij onze praktijk een afspraak maken voor een gebitsbehandeling. Dit gebeurt onder volledige narcose. Tandsteen wordt dan verwijderd en eventueel slechte tanden en kiezen ook. Indien nodig krijgt het dier nog een antibioticumkuur.