Vermissing

Is uw huisdier vermist?

Bedenk voor u alarm slaat eerst een goed signalement van het vermiste dier. Dit houdt in dat u de volgende gegevens opzoekt. Naam, soort dier, ras, geslacht (m/v/gecastreerd of gesteriliseerd), kleur, vacht, leeftijd, bijzonderheden als bepaald halsbandje of littekens. Daarnaast is het belangrijk om het chipnummer bij de hand te hebben. U kunt uw vermiste huisdier opgeven bij www.amivedi.nl of de plaatselijke dierenambulance. Daarnaast is het verstandig om zelf een briefje te maken en op te hangen in de supermarkt bij u in de buurt, de dierenartsenpraktijk en in de omgeving waar uw huisdier voor het laatst is gezien.

U heeft een huisdier gevonden?

Probeer eerst in de buurt rond te vragen of iemand een dier mist. Bel daarna de Dierenambulance. Zij hebben een chipreader, zodat contact kan worden opgenomen met de eigenaar. Indien het dier geen chip heeft zal het dier in het dichtstbijzijnde dierenasiel worden ondergebracht.

Chippen, moet dat?

Moet mijn dier gechipt worden? Nee, maar zoals uit het bovenstaande blijkt, kan het soms wel verstandig zijn. Immers indien het chipnummer centraal geregistreerd staat in een database, kan het dier veel sneller teruggebracht worden bij zijn baasje.